facebook youtube

Кабінет Міністрів готує глобальну перевірку облгазів-монополістів, які штучно завищують ціну на газ, найпотужніші паливні компанії країни розпочали між собою інформаційну війну, громадян завалюють платіжками з нарахуванням міфічних боргів, від опалення відключають лікарні, садочки та навіть цілі міста, – в Україні триває опалювальний сезон.

Чому ж лихоманить вітчизняний "реформований" газовий ринок? Про це у розслідуванні Дмитра Костюка. 

Виявляється, нарахування тисячних боргів в платіжках – це така собі інформаційна кампанія, направлена на звернення уваги Уряду. В особистих кабінетах споживачів навіть вказано, що «заборгованість не підлягає негайній оплаті». Однак тисячі українців повірили інформації про борг та вже встигли його оплатити. Повертати ж гроші споживачам в РГК, схоже, не планують.

Експерти радять громадянам, які не згодні з сумами в платіжках, звертатися з відповідними скаргами до Націкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. А також встановити лічильник, до речі, в грудні за рішенням суду, облгази зобов'язали їх встановлювати безкоштовно.

Лише самим контролюючи об'єми споживання комунальних послуг та уважно звіряючи їх з інформацією в платіжках, можливо боротися проти нахабності олігархів, що продовжують контролювати важливі галузі економіки України.

ГСУ Випуск № 28

№ 6

№ 5

№ 4

№ 3

№ 2

№ 1